Johann Wolfgang von Goethe

(یوهان ولفگانگ فون گوته)

von-goethe3

گوته در بسیاری از زمینه ها دستی توانا بر آتش داشت

یوهان ولفگانگ گوته در سال ۱۷۴۹ متولد شده و یک نابغه چند رشته‌ای آلمانی بود. گوته نه تنها یک شاعر و نویسنده‌ی بااستعداد که اولین روشن‌فکر شناخته‌شده آلمان نیز به حساب می‌آمد. به لطف زندگی طولانی او و صنعت بی‌مرز روشن‌فکری، در طی مجموعه‌ای از جنبش‌ها و فراز و نشیب‌ها در تاریخ ادبی این کشور، او یکی از مهم‌ترین چهره‌های تاریخ اروپا باقی ماند. گوته در تمام این جنبش‌ها به میزان‌های مختلفی شرکت داشت؛ در تمام آن‌ها، گوته بیش از هر نویسنده دیگری می‌توانست با نثر خود با عموم مردم آلمان ارتباط برقرار کند. گوته در یک خانواده طبقه متوسط در فرانکفورت متولد شد. پدرش یک وکیل موفق بود که به قدر کافی ثروت داشت تا به لحاظ مالی مستقل باشد. او به دفعات به ایتالیا سفر می‌کرد و به جمع آوری نقاشی‌ علاقه داشت و طرفدار جدی کتاب بود. مادرش هم دختر یک شهردار محلی بود و گوته جوان را به بسیاری از افراد طبقه بالای آلمان معرفی کرد که بعدها تأثیر مهمی در آینده او داشت. خاطرات شیرین او در فرانکفورت دیدگاه‌های او به ویژه در رابطه با نیازهای متضاد روح را در آینده تحت تأثیر قرار داد.
FAMILLZ

تصویری از خانواده ی گوته؛ در این نقاشی می توان یوهان چهارده ساله را در کنار خواهر کوچکترش، کورنلیا مشاهده کرد.

او شعرهای زیادی نوشت، در رمان نویسی بسیار موفق بود و در عرصه های فیزیولوژی، جغرافی، گیاه شناسی و فیزیک نور و بینایی، فعالیت های علمی می کرد. این ادیب بزرگ علاوه بر این ها، دیپلمات، رئیس دانشگاه، گردشگری ماجراجو، مدیر یک گروه تئاتر و رئیس شرکتی فعال در زمینه ی استخراج معدن نیز بود. جای تعجب نیست که «اندی وارهول»، هنرمند، نویسنده، عکاس و فیلمساز پیشرو آمریکایی و از بنیانگذاران هنر پاپ دهه ی 1950 در ایالات متحده، او را یکی از قهرمانان خود می دانست.
faust-goethe-book

فائوست، مردی دانشمند و فرهیخته است. او دانش زیادی دارد اما موفقیت های چندانی کسب نکرده است

«فائوست» یکی از موفق‌ترین آفریده‌های او که شخصیت اصلی‌اش روح خود را در ازای موفقیت و شهرت به شیطان می‌فروشد، به نوعی تبدیل به بیانیه‌ای علیه کلیسا و مذهب شد. اولین بخش این کتاب در سال ۱۸۰۸ منتشر شد و منبع الهام هنرمندان بسیاری بود. بعدها الگوی فروختن روح به شیطان برای کسب قدرت در جهان فیزیکی در ادبیات ارزش ویژه‌ای پیدا کرد و تبدیل به استعاره‌ای از پیروزی تکنولوژی و صنعت بر انسان شد. کار شاعرانه گوته، به عنوان الگویی برای جنبش شعر آلمانی «درون کاوی» مورد استفاده قرار گرفت و کلام او آهنگسازان مختلفی مانند «موتزارت»، ««بهتوون»»، «شوبرت» یا «برلیوز» را الهام بخشید.
Goethe-monument-in-Frankfurt

مجسمه ی گوته در زادگاهش فرانکفورت آلمان

یکی از شگفت انگیزترین چیزها در مورد گوته، گوناگونی کارهای انجام شده توسط او و وسعت علایق و هدف هایش است.یوهان ولفگانگ فون گوته در خانه اش در وایمار و در سال 1832 چشم از جهان فرو بست. او به هنگام مرگ، هشتاد و سه سال داشت. چیزهای زیادی می توان از زندگی و طرز فکر این ادیب بزرگ آلمانی آموخت. با افراد زیادی برخورد نمیکنیم که آرزو کنند ای کاش کمی بیشتر شبیه گوته بودند؛ اما اگر چنین آرزویی، بیشتر در ذهن آدم ها شکل می گرفت، اکنون دنیا جای بسیار سرزنده تر و انسانی تری برای زندگی کردن بود.