Friedrich von Schiller
(یوهان کریستوف فریدریش فون شیلر)
یوهان کریستوف فریدریش فون شیلر از نامدارترین نمایشنامهنویسان آلمانی بهشمار میرود.
فریدریش شیلر دهم نوامبر سال ۱۷۵۹ میلادی در شهر مارباخ آلمان متولد شد. او بعدها در سال ۱۷۷۳ میلادی به دستور دوک وورتمبرگ، وارد آکادمی نظامی کارل اوژن شد و تحصیل در رشته حقوق را آغاز کرد. آن دوران، زندگی در این آکادمی بسیار سخت بود. کنترل شبانه روزی و تمرینهای سخت نظامی، شرایط بدی را برای شیلر ایجاد کرد و باعث شد که او نتواند در رشته حقوق موفق باشد. به همین دلیل دوک وورتمبرگ به او دستور داد که رشته خود را به پزشکی تغییر دهد.همزمان شیلر در آکادمی نظامی با پروفسور آبل آشنا شد. او زیر نظر آبل فلسفه آموخت و آثار شکسپیر و رسو را خواند. آشنایی شیلر با نویسندگان مطرح جهان، فصل تازهای در زندگی او ایجاد کرد. در این زمان، شیلر توانست اولین شعر خود را در مجله اشوابیشه منتشر کند. در دسامبر سال ۱۷۸۰ شیلر تحصیلات خود را در رشته پزشکی به پایان رساند و به عنوان پزشک هنگ در آکادمی نظامی استخدام شد.
او نمایشنامه «دزدان» را به صورت ناشناس منتشر کرد.
بالاخره در سال ۱۷۸۲ میلادی، شیلر تصمیم گرفت که به همراه آندراس اشترایکر (موسیقیدان) شبانه از پادگان فرار کند. پس از آن، فریدریش شیلر در فاصله سالهای ۱۷۸۲ و ۱۷۸۵ میلادی در مانهایم زندگی کرد و سپس به فرانکفورت رفت. اما حتی مهاجرت به شهر بزرگی مانند فرانکفورت نیز نتوانست مسیر کار شیلر را هموار کند. شیلر در یک مزرعه مخفیانه روی اثر خود «توطئهگری فیسکوی اهل جنوا» کار کرد و تغییراتی در آن داد. او همچنین درام مشهور خود «دسیسه و عشق» را در این مکان به اتمام رساند. کمی بعد دوباره او کولهبار خود را بست و راهی شهرهای دیگر آلمان شد. شیلر مدتی را در منزل فردی بهنام کریستیان گاتفرید کورنر در لوشویتس واقع در ایالت زاکسن اقامت گزید و در آنجا «چکامه شادی» را سرود که بعدها در سمفونی نهم بتهوون جاودانه شد.
شیلر پس از سرگردانی در شهرهای مختلف آلمان، به وایمار سفر کرد. در این شهر او با گوته که قطب ادبی آلمان به شمار میرفت، آشنا و به عنوان استاد در دانشگاه ینا مشغول به کار شد. گرفتن پست استادی سبب شد تا بخش زیادی از دغدغههای مالی شیلر از میان برود.در سن 28 سالگی ، در سال 1787 با خواهران شارلوت و کارولینا فون لنگفلد آشنا شد. شیلر در سال ۱۷۹۰ با شارلوته فون لانگه فِلد ازدواج کرد و صاحب 4 فرزند شد.
مجسمه ی شیلر و گوته در کنار یکدیگر
مدتی بعد او به بیماری شدیدی مبتلا شد که وادارش کرد، از تدریس چشمپوشی کند. با این وجود، او توانست آثار نمایشی و اشعار زیادی را در این مدت به چاپ برساند. نمایشنامههای ماریا استوارت، باکره اورلئان و ویلهلم تل محصول این دوران است. هر چند شیلر تلاش میکرد تا علیرغم بیماری، به کار و فعالیت بپردازد، اما عاقبت او مغلوب بیماری شد و در نهم ماه مه ۱۸۰۵ در وایمار از دنیا رفت. حالا سالها است که علاقمندان به شعر و تئاتر در آلمان سالروز تولد او را جشن میگیرند و برنامههای متنوعی برای بزرگداشت این شاعر و نمایشنویس بزرگ آلمانی برگزار میکنند.